Rådet för kyl- och fryskedjan
Rådet för kyl- och fryskedjan förvaltar och utvecklar Branschriktlinje Rätt temperatur under lagring och transport för kylda och frysta livsmedel.
Rådet fungerar även som kunskaps- och kompetenscenter för kylda och frysta livsmedel inom områden som obruten kyl- och fryskedja, kvalitet och livsmedelssäkerhet och minskat matsvinn. Rådet består av medlemmar i Svensk Dagligvaruhandel och deltagare från leverantörsled, transportörer och grossister till restaurang och storhushåll.
Rådets medlemmar
Peder Johansson, Axfood/Dagab, ordförande
Jan Madsen, Bergendahls Food
Lena Holmberg, ICA Sverige
Simon Jensen, Lidl Sverige
Hannah Krause, Coop
Ylva Heivert, Svensk Dagligvaruhandel, samordnare
Birgitta Niemi, Martin-Servera
Fredrik Pettersson, Bring
Peter Hedström, Menigo
Jim Nilsson, Kjellsons
Anders Lang, DB Schenker
Joakim Eriksson, DB Schenker
Martin Bylund, Kyl- och Frysexpressen Nord AB
Maria Larsson, HK Scan