Rådet för kyl- och fryskedjan

Hem/Om oss/Branschråd/Rådet för kyl- och fryskedjan

Rådet för kyl- och fryskedjan  förvaltar och utvecklar Branschriktlinje Rätt temperatur under lagring och transport för kylda och frysta livsmedel.

Rådet fungerar även som kunskaps- och kompetenscenter för kylda och frysta livsmedel inom områden som obruten kyl- och fryskedja, kvalitet och livsmedelssäkerhet och minskat matsvinn. Rådet består av medlemmar i Svensk Dagligvaruhandel och deltagare från leverantörsled, transportörer och grossister till restaurang och storhushåll.

Rådets medlemmar

Peder Johansson, Axfood/Dagab, ordförande
Jan Madsen, Bergendahls Food
Lena Holmberg, ICA Sverige
Simon Jensen,  Lidl Sverige
Hannah Krause, Coop
Ylva Heivert, Svensk Dagligvaruhandel, samordnare

Birgitta Niemi, Martin-Servera
Fredrik Pettersson, Bring
Peter Hedström, Menigo
Jim Nilsson, Kjellsons
Anders Lang, DB Schenker
Joakim Eriksson, DB Schenker
Martin Bylund, Kyl- och Frysexpressen Nord AB
Maria Larsson, HK Scan