Rådet för kyl- och fryskedjan
Rådet för kyl- och fryskedjan förvaltar och utvecklar Branschriktlinje Rätt temperatur under lagring och transport för kylda och frysta livsmedel.
Rådet fungerar även som kunskaps- och kompetenscenter för kylda och frysta livsmedel inom områden som obruten kyl- och fryskedja, kvalitet och livsmedelssäkerhet och minskat matsvinn. Rådet består av medlemmar i Svensk Dagligvaruhandel och deltagare från leverantörsled, transportörer och grossister till restaurang och storhushåll.
Rådets medlemmar
Peder Johansson, Axfood
Hannnah Krause, Coop (ordf)
Lena Holmberg, ICA
Simon Jensen, Lidl
Ylva Heivert, SvDH
Eric Wärnhem, Arla Foods
Fredrik Pettersson, Bring
Maria Häger, HKScan
Martin Bylund, Kyl- och Frysexpressen Nord AB
Birgitta Niemi, Martin&Servera
Peter Hedström, Menigo