Våra medarbetare

Hem/Om oss/Våra medarbetare

Här hittar du kontaktuppgifter till våra medarbetare. Kontakta oss gärna!

Karin Brynell

Karin Brynell har varit VD sedan 2014 efter att ha arbetat många år på en rad livsmedelsföretag som till exempel Orkla, Wasabröd, Frödinge och Linas Matkasse. Förutom att leda det dagliga arbetet har hon flera styrelseposter i de bolag som Svensk Dagligvaruhandel är delägare i. Karin strävar efter att Svensk Dagligvaruhandel ska vara tillgängliga för såväl myndigheter, politiker som andra organisationer och upplevas som relevanta, faktabaserade och trovärdiga.

Cecilia Anneling

Kommunikationschef
Cecilia.anneling@svdh.se
+ 46 708405263

Cecilia Anneling är Kommunikationschef sedan mars 2022. Cecilia har en lång erfarenhet som konsult inom strategisk kommunikation, opinionsbildning, mediehantering och PR på bland annat JKL och Prime. På Svensk Dagligvaruhandel ansvarar Cecilia för intern och extern kommunikation med och tillsammans med medlemsföretagen, och kontakter med media och andra intressenter.

 

 

Martin Andersson

Näringspolitiskt ansvarig
martin.andersson@svdh.se
+46 732 80 14 70

Martin är sedan början av 2020 näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel. Han ansvarar för kontakt med relevanta myndigheter och departement samt övriga delar av samhället i branschgemensamma näringspolitiska frågor. Martin bevakar även politiska frågor på EU-nivå och ansvarar för dialogen med branschens europeiska samarbetsorganisation Eurocommerce.

Jenny Hagberg

Hållbarhetsansvarig
jenny.hagberg@svdh.se
+46 701827758

Jenny har en bakgrund som utbildad kostvetare och har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen från både restaurang och storkök och livsmedelsföretag som Arvid Nordquist och Spendrups. De senaste åren har hon studerat hållbarhet inom livsmedelskedjan på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. Sedan januari 2022 driver hon branschgemensamma frågor på Svensk Dagligvaruhandel inom hållbarhet, främst inom områdena matsvinn, klimatdata och folkhälsa.