Inbjudan till frukostwebbinarium 17 oktober: Hur påverkas matpriserna av vår svaga svenska krona?

Den svenska kronan har tappat närmare 20 procent i värde jämfört med för två år sedan. Detta slår hårt mot allt som importeras men påverkar även det som produceras i Sverige.
Den 17 oktober klockan 08:00-08:55 bjuder Svensk Dagligvaruhandel in till ett webbinarium om hur den svaga svenska kronan påverkar hela livsmedelskedjan och bidrar till prisökningen på mat. Dagligvaruindex för september kommer även att presenteras.
Program
| 08:00 | Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, inleder med att presentera Dagligvaruindex september. |
| 08:05 | Patrik Tingvall, professor i nationalekonomi och chefsekonom Kommerskollegium, om inflation, svensk handel och dess förutsättningar. |
| 08:20 | Mats Bergman, professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola, om hur valutan, konkurrensen och andra faktorer påverkar de svenska matpriserna. |
| 08:30 | Vilhelm Otterheim, inköpsstrateg ICA Sverige, om valutakursutvecklingens påverkan på inköpsaffären. |
| 08:40 | Panelsamtal Hur påverkas matpriserna av vår svaga svenska krona? I samtalet deltar Torbjörn Iwarson, oberoende råvaruexpert, Henrik Samuelsson, VD för Santa Maria och chef för Paulig i Skandinavien och Centraleuropa och Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör Lidl.
Samtalet modereras av Cecilia Anneling, Svensk Dagligvaruhandel |
| 08:55 | Avslut |
Anmäl deltagande till cecilia.anneling@svdh.se
En dag innan webbinariumet kommer en länk till webbsändningen att skickas till de som anmält sig.
