Webbinarium: Hur kan politiken dämpa kostnadsökningen på mat?

Matpriserna i Sverige har varit en av de mest omdiskuterade frågorna de senaste åren. Konsumenter över hela Europa har upplevt rekordhöga prisökningar, samtidigt som företag i livsmedelskedjan kämpar med stigande kostnader och minskad lönsamhet.
Det finns många faktorer som påverkar matpriserna – en stor del ligger utanför Sveriges kontroll, såsom råvarupriser på världsmarknaden, valutaförändringar och geopolitiska händelser. Men det finns också politiska verktyg som skulle kunna sänka kostnader för branschen och bidra till att dämpa prisutvecklingen.
Den 14 mars, i samband med publiceringen av Dagligvaruindex, bjöd vi in till ett webbinarium för att diskuterar hur regelverk och administration påverkar dagligvaruhandeln. Deltog gjorde Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, Nils Fjelkegård, Enhetschef Förenklingsrådet, Andreas Strömberg, näringspolitisk chef Svensk Dagligvaruhandel, Thomas Widlund, handlare ICA Supermarket Hammarby Sjöstad, Thomas Iakovidis, chefsjurist Lidl Sverige och Cecilia Anneling, kommunikationschef Svensk Dagligvaruhandel
Se hela webbinariumet i efterhand nedan.