Nyheter | 2023-12-08 |

Inbjudan frukostwebbinarium 15 december: Hur kan vi sänka priset på mat?

Prisökningar på livsmedel har det senaste året varit omdebatterat, och många har dragit snabba slutsatser. Leveranskedjorna för livsmedel är komplexa och det finns många faktorer som påverkar. Inte bara pandemi, kriget, energipriser och kronfallet spelar roll. Även många långsiktiga faktorer som ökade miljöhänsyn, utfiskning, lönekostnader, regleringar och skatter spelar in.

Den 15 december klockan 08:00-08:55 bjuder Svensk Dagligvaruhandel in till ett webbinarium för att diskutera hur mängden regleringar, tillsyn och skatter påverkar de svenska matpriserna. En ny rapport av nationalekonomen Stefan Fölster och Dagligvaruindex november kommer presenteras.

Program

08:00 Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel, inleder med att presentera Dagligvaruindex november.
08:05 Sven-Olov Daunfeldt, chefsekonom Svenskt näringsliv, Var är inflationen på väg?
08:20 Stefan Fölster, nationalekonom, presenterar rapporten Varför livsmedelspriser har stigit och hur de kan sänkas.
08:35

 

 

Panelsamtal Hur kan vi sänka priset på mat? I samtalet deltar Jeanette Elander, grisbonde, näringspolitisk expert LRF Kött och verksamhetsledare i Sveriges Grisföretagare, Mats Liedholm, vd för Fazer Sverige, Thomas Iakovidis, chefsjurist Lidl Sverige och Sven-Olov Daunfeldt, chefsekonom Svenskt näringsliv.

Samtalet modereras av Cecilia Anneling, Svensk Dagligvaruhandel

08:55 Avslut

 

Anmäl dig här. En dag innan webbinariumet kommer en länk till webbsändningen att skickas till de som anmält sig.