Kycklingbacon från Kronfågel, Paulúns Superknäcke med Chiafrön och NJIEs laktosfria Proteinmilkshake ProPud Choklad– vad har de gemensamt?  De är årets nominerade till priset Årets Dagligvara.

Under måndagen presenterade arrangörerna till priset, DLF, Nielsen och Svensk Dagligvaruhandel vilka produkter som juryn nominerat till Årets Dagligvara 2017. Nomineringar som baserats på uppfyllande av kvantitativa kriterier som bland annat försäljningsutveckling och marknadsandelar i sin kategori och en mer kvalitativ bedömning av produkternas innovationshöjd och konsumentinsikt.

Vilken produkt som blir den slutliga vinnaren överlämnas sedan till branschen att avgöra under Stora Dagligvarudagen, som arrangeras av DLF och Svensk Dagligvaruhandel den 5 oktober.

Med årets nominerade till Årets Dagligvara kan vi konstatera att produkter förknippade med hälsa och träning fortsätter att ta marknadsandelar och genererar en god försäljning. Alla tre är starka kandidater och värdiga vinnare, säger Karin Brynell, ordförande för juryn i Årets Dagligvara.

www.åretsdagligvara.se finns information om priset samt en beskrivning av hur de nominerade produkterna uppfyllt kriterierna för att bli nominerade.

För ytterligare information kontakta:

Anna Jönsson, PR-ansvarig för Årets Dagligvara 070 9803209

Priset Årets Dagligvara tilldelas en produkt som under föregående år haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling och fyllt ett nytt konsumentbehov. Priset delas ut av branschorganisationerna DLF – Dagligvaruleverantörers Förbund, Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen. RIX FM är sponsor.

Syftet med Årets Dagligvara är att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling.